Підведено підсумки конкурсу "Шкільні газети"

З метою розвитку шкільної преси, виявлення журналістських талантів і оволодіння досвідом у галузі журналістики, привернення уваги до професії журналіста, забезпечення широкої відкритості навчально-виховного процесу і всього шкільного життя та на виконання наказу відділу освіти Нововоронцовської державної адміністрації від 30 листопада 2012 року №157 «Про започаткування проведення щорічного районного конкурсу шкільних газет», (далі – Конкурс) зареєстрованого в Нововоронцовському районному управлінні юстиції Херсонської області від 03.12.2012 року за №5/364, наказу відділу освіти, молоді та спорту Нововоронцовської РДА від 03.01.2018 року № 6 «Про проведення щорічного районного конкурсу шкільних газет» та на підставі зведеного протоколу журі підведені підсумки.

У Конкурсі взяли участь 12 загальноосвітніх закладів району. Всього на розгляд журі представлено 37 газет. Найбільшу кількість газет на Конкурс надіслали Хрещенівська ЗОШ І-ІІІ ст. (8) та Миролюбівський НВК-д/с І-ІІІ ст. (5), що підтверджує регулярність та систематичність випуску газет.

Газети були представлені у таких номінаціях – «Краща електронна газета» (9), «Краща стінна газета» (9), «Краща друкована газета (5-8 класи)» (2), «Краща друкована газета (9-11 класи)» (10), Номінація «Кращий матеріал, присвячений 100-річчю від дня народження О. Гончара»(7).

Слід відмітити різноманітність викладеного матеріалу. На сторінках шкільних газет висвітлюються не лише епізоди із шкільного життя. Часто зустрічаються теми патріотичної, етичної та моральної тематики. Не менш уваги приділяється і розважальним блокам – ребусам, кросвордам, загадкам.

Усі учасники дотрималися Положення про Конкурс, але поряд із цим є ряд зауважень.

Кожного року журі звертає увагу на обов’язкові акценти, такі як: наявність змісту газети, інформації про редакцію (адресу видання газети, номер, періодичність, контактні телефони, прізвища та імена відповідальних тощо), більшість статей не були підписані авторами. Особливу увагу слід приділити якості фотографій та шрифту(враховувати розмір, колір), також повинна бути зважена кількість тексту та малюнків.

Переглянути надані на конкурс газети Ви зможете у розділі Галерея

Кiлькiсть переглядiв: 295

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.